woensdag 20 mei 2009

Vijf jaar later, met Bridget Maasland, een televisieopname in de westergasfabriek

Als student aan de opleiding media & entertainment management aan de Stenden Hogeschool Leeuwarden heb ik deelgenomen aan enkele opnames in de praktijk. De eerste was een opname van het programma Vijf jaar later in de Westergasfabriek in Amsterdam. In dit programma was Bridget Maasland te gast. Hieronder is te lezen hoe de opname rond haar gemaakt is.

Op maandag 22 december 2008 heb ik een uitzending bijgewoond van het programma “Vijf jaar later” met Bridget Maasland als gast, dat opgenomen werd in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Toen ik de studio betrad had ik niet het idee dat het een studio was. Het ziet er namelijk heel anders uit dan op televisie wordt getoond. De studio was erg klein, er konden ongeveer 80 personen in. Ook waren er weinig lampen en camera’s aanwezig. Het decor was vrij eenvoudig opgebouwd. Het publiek kreeg klapstoeltjes, terwijl in een echte tv-studio’s tribunes opgebouwd worden en er veel meer apparatuur aanwezig is.

Op het moment dat al het publiek plaats had genomen op een klapstoeltje in de studio kwam de opnameleidster instructies geven over wanneer er geapplaudisseerd moest worden. Na een aantal instructies kwam de presentator Jeroen Pauw tevoorschijn en vertelde hoe de opname ging verlopen. Nadat Jeroen Pauw instructies gegeven had, was het wachten op Bridget, die nog bij de visagie zat. Tussendoor kwam de opnameleidster nog met een paar instructies die gingen over de opkomst van de Bridget.

Alle camera’s stonden op scherp op het moment dat Bridget naar beneden kwam. Het publiek kreeg de instructie een daverend applaus te geven. De opnames waren begonnen. Allereerst werden er een aantal fragmenten vertoond uit het verleden van de gast. Aan de hand daarvan werden een aantal vragen gesteld en op deze wijze ging het programma door.
In totaal waren er zo’n 60 mensen in het publiek en liepen er in totaal 25 personeelsleden rond. Bij de opnames waren maar vijf camera’s aanwezig en hingen er twee televisieschermen waarop het publiek kon kijken.
Na afloop van de opnames was er gelegenheid om vragen te stellen aan Jeroen Pauw en aan Bridget Maasland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten